Spor:
Yorum Yap Yazdır
Az Kalsın Koşarken Doğuracaktı..
 7.5 aylık hamile olan atlet karnı burnunda koşulara katıldı koştukça koştu. ABD 'de 800 metrede piste çıkan bir isim vardı. O isim karnı burnunda çıktı koşulara gören şok oldu.

 Sporunda böylesi dedirtecek bir haber geliyor. 7.5 aylık hamile atletin yaptıkları görülmeye değerdi. O atlet 34 haftalık (7,5 aylık) hamile olmasına rağmen, yarışlara katılmaktan vazgeçmedi. Doktorların yarışmasına izin verdiği Montano, ABD yarışlarında, 800 metrede piste çıktı.

 Dünya Atletizimi böyle yarşmacı görmedi. 7.5 aylık hamile olan atlet hamile olduğuna bakmadan yarıştı koştu koştu..Atletizmde 800 metrede 2010 Dünya Şampiyonası'nda 3. olan, 2012 Londra Olimpiyatı'nda 5. sırada kalan ve 5 Amerika şampiyonluğu bulunan 28 yaşındaki Alysia Montano, 34 haftalık (7,5 aylık) hamile olmasına rağmen, yarışlara katılmaktan vazgeçmedi. Doktorların yarışmasına izin verdiği Montano, ABD yarışlarında, 800 metrede piste çıktı.
 
Görenlerin hayretler içerisinde izlediği Montano, serisini 2:12.3’lük derecesiyle sonuncu sırada tamamlamasına rağmen yaptığı işten büyük keyif aldığını belirtti. 4 yıl önce kaydettiği en iyi derecesinden 35 saniye daha yavaş koşan Montona, yarışa hızlı koşmak için katılmadığını, asıl hedefinin ise şu sözlerle açıkladı: “İnsanlara kadınların hamileyken de formda olabileceklerini ve bir aile kurarken kariyerlerine devam edebileceklerini göstermek istedim”.
 
Yakın zamandaki örnekleri...
Yarışlara katılan hamile sporculara en yakın örnekler ise, 2012 Londra Oyunları'na 8 aylık hamileyken katılan Malezyalı atıcı Nur Muhammed Taibi, 2010 Vancouver Kış Oyunları'na 6 aylık hamileyken giden Kanadalı curlingci Kristie Moore ve 2004 Atina'ya 6.5 aylık hamileyken katılan Alman okçu Cornelia Pfohl.


Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Alman yıldızdan Quaresma'ya: Rakibi yok!
Almanya Milli Takımı'nın stoperi Mats Hummels, Ricardo Quaresma'nın İran karşısında attığı...

Haberi Oku