Sağlık:
Yorum Yap Yazdır
Mustafa Erdoğan Sürat: 'Başbakan Erdoğan'ın dolaştığı yerlerde ölçüm yapılsın!..'
 Mustafa Erdoğan Sürat kamuoyunun yakından tanıdığı bir tıp adamı.
Sürat’i öne çıkartan en önemli olaylardan biri zamanın Başbakan’ı Bülent Ecevit’in bir “tıp komplosuyla” karşı karşıya kaldığını, bilimsel olarak ispatlamasıydı. 
Sürat’in, Ecevit’in “ani hastalığı”nın perde arkasını araştırarak kamuoyuna yansıtmasından hemen sonra, kendisiyle bir kanaldan iletişime geçen Rahşan Ecevit, kocasını eve kapatmış, hemşirenin bile içeri girmesini izin vermemişti.
Sürat’in öngördüğü programı takip eden Bülent Ecevit, O’nun tabiriyle, Bir yere dokunduğunda tebeşir gibi kemikleri kırılan adam olmaktan, ‘Kıbrıs’ı sattırmam!’ diyerek masa yumruklayacak adam olma kıvamına gelmişti.
Sürat’in “Medikal Sosyoloji (Toplum Hekimliği) Açısından Endüstri-Meslek-Çevre Hastalıklarına İlişkin Bir Değerlendirme” isimli Kariyer-Doktora tezine sahip olduğunu da öğrenince, konuyu hemen “Başbakan’ın hastalığına” getirdik.

Aniden kolon ameliyat olduğu açıklanan Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç günlük istirahatten sonra Ankara’ya döneceği belirtiliyordu. Ancak, bu süre bir hafta daha uzatıldı.
Asc. Prof.Dr. Mustafa Erdoğan Sürat’le bu gelişme üzerine konuştuk…
İşte Sürat’in söyledikleri:
"GERÇEKLER AÇIKLANSIN Kİ, SAYIN BAÞBAKAN DUANIN GÜCÜNDEN İSTİFADE ETSİN!.." 
“Tıp dahil bütün müspet ilimlerin önünde, sağlığımızı daim kılan beşeri bir gücümüz vardır. O gücün adı duadır. Yüce Rabbimiz ‘Dualarınız olmasa ne işe yarardınız!’ diye buyururken, ilmin, fennin ve sanatın üstündeki muhteşem ve maalesef farkında olmadığımız gücümüzü bize hatırlatıyor. Türkiye büyük bir ailedir. Ailelerin, Allah’ın izniyle hastalıkları sağaltma (iyileştirme) kudreti vardır. Bu gücün kullanılmasının vasıtası sadece duadır. Müslüman milletimiz ellerini açmış, dua etmek için beklerken, O’nu karanlıkta bırakmak ve Başbakan’ın hastalığı hakkında dürüst, net bilgiler vermemek, belki genel anlamda yurdumuzdaki 'bazı' resmi- yarı resmi müesseselerin, ticarethanelerin, sanayi kuruluşlarının işine gelebilir. Ama bu, Aziz Başbakanımız açısından hayırlı bir durum oluşturmamaktadır. Çünkü hastalığın ne olduğu konusunda fikri netleşecek olan inanmış halk kitlelerinin duası da netleşecektir, derinleşecektir, yoğunlaşacaktır. Bu konuda tekzip edilmeyen (yalanlanmayan) bir haberiyle bir gazetemiz hastalığın villöz adenom olduğunu yazmıştır. Ergenekon’a yakınlığı ile bilinen bir başka gazete ise Muhterem Tayyip Erdoğan’ın kalın bağırsak kanserine yakalandığı haberini apaçık yanlı tavrı ile kendince ‘tarafsız’ biçimde bildirmiş oldu. Burada itibar edilmesi gereken, villöz adenom’dur. Bu hastalığın kanserleşme riskinin bulunduğunu bütün tıp kitapları yazar. Bu durum halkımıza anlatılmalıdır ki, halkın duaları o ihtimalin önüne bir set çeksin, bir duvar örsün. Eğer kanserleşme temayülü kendini belli etmişse, mutekid (inanan) ahalinin duaları, Allah’ın izniyle onu geçersiz kılar, yok hükmüne indirger. Hastanın gözlem sonucu (Joe Biden ile yapılan görüşmeden elde edilen fotoğraflara bakarak söylüyorum) yüzünde bir anksiyete (endişe) ifadesi olduğunu açıkça gördük. O’nun bildiği ihtimal, inanmış insanımız tarafından bilinse ve dualar o habis ihtimali yok etmede yoğunlaşsa, ne olur?..
Ne olacağını açık bir dille ifade edelim:
Dualar, inşallah, ister ihtimal düzeyinde ister ihtimalin altında isterse ihtimalin çok üstündeki her maliniteyi (habis hastalığı) yok edecektir.”

KANSERE DÖNÜÞME İHTİMALİ NEDİR?..
Mustafa Erdoağan Sürat, “Bir ihtimalden bahsettiniz. Allah korusun, Sayın Başbakan’ın hastalığının kansere dönüşme ihtimali ne kadardır?..” şeklindeki sorumuza ise şu karşılığı verdi:
“Somut veriler inceleyen tıp istatistiği tıbbi-stokastik olarak bilinir. Türkiye’mizde henüz revaçta değilse de düvel-i muazzamada stokastik neredeyse ilkokul çocuklarına bile öğretilmektedir. Bu konuda en hassas Avrupalı millet Ruslar, en duyarsız milletler ise Ortadoğu ülkelerinin mensuplarıdır. Stokastik ilmi bize villöz ademomların yüzde 13 ila 14 oranında kansere dönüştüğünü göstermektedir.”

"İBRAHİM TATLISES'İ KURTARAN MUCİZE DEÐİLDİ!.."
Sürat, “Başbakan’ın başarılı geçtiği söylenen kolon ameliyatı sonrasında bir hafta içinde görevinin başına geçmek üzere Ankara’da olacağı açıklanmıştı. Ancak, bu süreye bir hafta daha eklendi. Bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?” şeklindeki sorumuza ise şu karşılığı verdi:
“Ameliyat sonrasında hastanın hızlı toparlanması, bağırsaklara yapılan müdahalenin genişliği ve boyutları ile alakalıdır. Bu, 25, 30, 35 santimlik bir kalın bağırsak bölümünün kesilip alınması şeklinde gerçekleştirilmiş olabilir. Yahut, sadece patolojik tetkik amaçlı kapsamlı bir biyopsi operasyonu sözkonusu olabilir. Hangi açıdan bakarsak bakalım; halkımız o operasyonun boyutlarını ne denli net bilirse, duaları da o kadar net, yoğun ve etkili olur. Biden ile çektirdikleri fotoğraflar rötuşlu ise, bu rötuşla gizlenen bir şey varsa anlatılmalıdır ki halkımız o gizleneni duasıyla ve Allah’ın izniyle 12’den vursun. Bütün büyük hekimlerin bildiği tedavi şemasını gelin milletçe hatırlayalım: 'Teşhis tedavinin yarısıdır. Teşhisin hasta tarafından bilinmesi, tedavinin yüzde 25’idir. Teşhisin hastayı sevenlerce bilinmesi ise tedavinin tamamıdır!..' Nitekim İbrahim Tatlıses, sevenlerinin duası ile bırakınız ölümden dönmeyi, sanata dönebilecek kıvama gelmiştir. Bunun adı da İbrahim Tatlıses’in zannettiği gibi mucize değildir, sevenlerinin duasının gücüdür!..”

"BAÞBAKAN ERDOÐAN’IN SIK KULLANDIÐI MEKANLARDA RADYASYON ÖLÇÜMLERİ YAPILSIN!.."
Sürat, konuşmasının devamında önemli çağrılarda bulundu:
“Başbakan’ın ve çevresinin sürekli olarak kullandıkları mekanlarda radyasyon ölçümleri düzenli olarak yapılmalıdır. Zira, Kolon Kanserleri’nde radyasyona ve radyoaktif partiküllere maruz kalmanın ne denli fatal (hayati anlamda tehlikeli) olduğu bilinmektedir!..”
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Sergen Yalçın sağlık için reklam yüzü...
Futbol Dünyasının yakından tanıdığı isimlerin başında gelen Sergen Yalçın geçtiğimiz günlerde sağlık...

Haberi Oku