Güncel:
Yorum Yap Yazdır
Rapor Dikkate Alınsaydı 67 Milyonluk Dev Yapıt Çöpe Gitmezdi
25. Kış Olimpiyatları için Erzurum'a yapılan dev yapıtların yıkılacağının daha önceden rapor edildiği söyleniyor. Bölgede büyük heyelan tehlikesi bulunduğu için yapının riskte olduğu rapor edilmiş. Ancak bu rapor dikkate alınmamış.

ATLAMA KULELERİ İLE İLGİŞİ ŞOK İDDİA

 Erzurumda 2011 yılında 25. Kış Oyunları için 650 milyon dolara inşa edilen tesislerde ki 5 atlama rampasından 20, 40 ve 60’lık olanlar tamamen yıkıldı.
95 ve 125’lik rampaların ise duvarlarında hasarlar oluştu.

Türkiye’nin ilk ve tek kayakla atlama kuleleri, otel, çevre peyzajı, elektrik aydınlatmaları, skorbord gibi elektronik donanımlarla birlikte 67 milyon liraya tamamlanmış olan tesiste dün sabah saatlerinde kaymalar başladı, 15.00 civarında ise toprak kayması görüldü.

Neyse ki etraftaki oteller ve diğer tesisler 4 saat öncesinden boşaltılmıştı ve olayda can kaybı yaşanmadı.

Çevresi güvenlik şeridi ile kapatılan pistlerde Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri incelemelerde bulundu.

Tesis zaman zaman milli sporcuların atlama yapması, çalışması için kullanılıyor, kayak olimpiyatlarına hazırlananlar çalışma yapıyordu.


Yine Önemsenmeyen Bir Rapor

Yıkılan atlama kulelerini altında kayma olduğu aylar öncesinden bildirilmiş.

Ancak herhangi bir önlem alınmamış. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilisi, “Heyelan raporu verildi.

Sporcuların kaldığı otelin duvarlarında çatlaklar ve hasarlar oluşmuştu.

Yine atlama kulelerinde de hasar vardı. Rapor basından ve kamuoyundan saklanıyordu.

Bugün de sabah saatlerinde atlama kulelerinin rampa kısımlarında heyelan güçlü şekilde fark edilince oteldeki sporcular ve personel tahliye edildi.

Allah’tan kimsenin burnu kanamadı.” dedi.

Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri, dünyanın en yüksek ilk üç atlama kulesi arasında yer alıyordu.

Dünyada atlama kuleleri 90’la 120 metre olarak inşa edilirken, Türk Telekom Atlama Kuleleri 95 ve 125 metre yüksekliğindeydi.

Kuleler aynı zamanda Erzurum’dan sonra Çin’e kadar olan coğrafyada bulunan tek kayakla atlama kulesi olma özelliğini de taşıyordu.

Dünya standartlarındaki tesisler, 25 sporcu evi, kule tepesinde kafeterya, otel, spor salonu ve 8 bin metreküp gölet barındırıyor.

Ayrıca maliyeti 650 milyon dolar olan tesislerin yapımında ihalelere fesat karıştırıldığı ve devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

TUS birinci dönem ek yerleştirme sonuçları...
ÖSYM tarafından, 2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı birinci dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberi Oku