Güncel:
Yorum Yap Yazdır
Gaziantep geceyi ayakta geçirdi! Suriyeliler...
Çıkan olayların büyümeye başlamasından sonra polis ekipleri olay yerine intikal etti. Polis olay yerinde bulunan mültecileri mahalleden tahliye etti. tahliye işleminden sonra olaylar bir benze olsun durdu. İşte detaylar.

Gaziantep'te, olay çıkardığı ileri sürülen ve linç edilmek istenen 25 Suriyeli, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında mahalleden tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre, Karayılan Mahallesi Zeynel Abidin Caddesi üzerindeki bazı ev ve iş yerlerinde ikamet eden Suriyeliler akşam saatlerinde mahalleli gençlerle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine toplanan mahalleli Suriyelileri linç etmek istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler takviye ekip istedi. Polis, öfkeli kalabalığı bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, mahalleyi ablukaya alan polis, Suriyelilerin kaldığı ev ve iş yerlerine kimseyi yaklaştırmadı. Öfkeli kalabalık Suriyelilerin mahalleden çıkarılmasını isteyerek dağılmadı. Çevik kuvvet ekiplerinin de gelmesiyle güvenlik önlemlerini artıran polis, Suriyelileri tahliye etmek için operasyon başlattı. Suriyelileri kaldıkları ev ve iş yerlerinden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarmaya çalıştı. Eşyalarıyla birlikte çıkan 25 Suriyeli mahalleden ekip otolarıyla tek tek çıkarıldı.


 
Karayılan Mahalle Muhtarı Mehmet Kılınç ve mahalle sakinleri Suriyelilerin gençlerle sürekli kavga ettiğini ileri sürerek, "Buradaki Suriyeliler savaştan kaçarak, ülkelerini terk edip buraya sığındılar ama burada bizim huzurumuzu kaçırıyorlar. Yetkililerin bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Kadınlarımız, gençlerimiz artık sokağa çıkamaz oldu. Biz onlara yardımcı olmak isterken onlar mahallenin huzurunu kaçırıyor. Devletimiz güçlü ve buradaki Suriyelileri de diğerleri gibi kamplara götürsünler ve orada barındırsınlar. Bunları burada istemiyoruz" dedi.

Suriyelilerin mahalleden tahliye edilmesi üzerine öfkeli kalabalık sessizce dağıldı. - GAZİANTEP
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

TUS birinci dönem ek yerleştirme sonuçları...
ÖSYM tarafından, 2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı birinci dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberi Oku