Ekonomi:
Yorum Yap Yazdır
Petrol Fiyatlarında Sürpriz Düşüş
Petrol fiyatlarında beklenmedik bir şekilde fiyat indirimine gidildi. Petrol fiyatlarındaki düşüş ile talepte yeniden bir yükselme bekleniyor. Petrol fiyatlarının 100 dolara kadar gerilemesi muhtemel olasılıklar arasında..

Petrol fiyatları son 9 ay içerisinde hızla petrol fiyatlarını artırınca talep kıtlığı yaşadı. Daha sonra ise fiyatlar düşürülerek kaybedilen talep miktarı artırıldı.
Petrol fiyatlarında, Rusya'nın Ukrayna'ya olası askeri müdahalede bulunmasına yönelik endişelerin artmasıyla satış baskılarının arttığı gözleniyor. 

Brent petrolün varil fiyatı, dün en düşük 109,2 dolar destek seviyesine kadar geriledikten sonra bu seviyelerden gelen tepki alımlarının etkisiyle günü 109,41 dolardan tamamladı. bugün ise Kırım parlamento ve başbakanlığının işgal edilmesinin ardından düşüşünü 3. güne taşıyan Brent petrolün varil fiyatında, satış baskılarının devam ettiği gözleniyor. 

Brent petrolün varil fiyatı en yüksek 109,42 doları görürken, şu dakikalarda 108,95 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. 'DÜŞÜŞ DEVAM EDEBİLİR' Analistler, 110 dolar seviyesinin altına gerileyen Brent petrolün varil fiyatında düşüşlerin kademeli olarak devam edebileceğini belirterek, 100 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 108,6 dolar seviyelerinin destek olarak takip edileceğini kaydediyor. 

ABD'DE STOKLAR BEKLENTİDEN AZ ARTTI 

ABD'de dün Enerji Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ham petrol stokları 800 bin olan beklentilerin gerisinde kalarak 68 bin varil arttı. Ayrıca ülkede beklentilerin 1,1 milyon varil azalması yönünde olan distile ürün stokları ise 338 bin varil çoğaldı. 

Verilerin ardından ABD Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı dün günü 102,56 dolar seviyesinden tamamladı. Bugün ise 102,1-102,6 dolar dar bandında hareket eden ham petrol fiyatları, şu dakikalarda 102,51 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

PETROL FİYATLARI 13 AĞUSTOS 2014 

Benzin Fiyatları (95 Oktan) 5,12 
Katkılı 95 Oktan 5,05 
Mazot Fiyatları 4,65 
LPG Fiyatları (Otogaz)3,23 
Gaz Yağı 3,87

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Emeklilere 2. ikramiye
Bu ay bin liralık ilk ikramiyelerini alan emeklilerin yaz kazancı sürecek. Temmuz’da maaşlar artacak, Ağustos’ta...

Haberi Oku