Dünya:
Yorum Yap Yazdır
İngiliz Vekil: Ben de Gazze'de Olsam Roket Atarım
Ward'ın Twitter üzerinden attığı mesaj artık İsrail'e müttefik devletlerinden de tepki olduğunu gösteriyor. Kısa bir süre içerisinde 700 masum sivili katleden İsrail'in devlet terörüne bir tepki de İngiltere'den geldi. İngiliz vekilin bu tepkisi büyük yankı uyandırdı. Vekile sözlerinden dolayı özür diletilmeye  çalışılıyor.

İngiliz vekil David Ward'ın Twitter hesabından yaptığı ''Gazze'de yaşayan ben olsam roket atar mıydım? Muhtemelen evet'' yorumu ülkede tepkilere neden oldu.

Ward, Twitter hesabından yaptığı yorum üzerine özür dilemeyi reddederken geçtiğimiz yıl temmuz ayında İsrail üzerine yaptığı açıklamalar nedeniyle parti üyeliği askıya alınmıştı.Liberal Demokrat Parti'nin sözcüsü ise Ward'ın yorumlarını '' tamamen kınadıklarını'' belirterek olay hakkında disiplin cezasının uygulanabileceğini söyledi.

BATI GAZZE'Yİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Doğu Bradford milletvekili Ward'a BBC 5 Radyo programında Twitter'dan yazdığı mesajın arkasında durup özür dileyip dilemeyeceği sorusu yöneltidi.

Ward, her iki taraftan gelen şiddeti kınadığını ancak Gazze'de roket fırlatılmasındaki nedenleri anlamaya çalıştığını söyleyerek '' Asıl şoru su; daha fazla Filistinlinin ölümü ile sonuçlanacağını bildikleri halde neden hala roket atmak istiyorlar?

Bunu neden yapıyorlar?. Bunu yapıyorlar çünkü çıkmaz durumdalar ve Batı'daki siyasetçiler onları hayal kırıklığına uğratıyor'' diye konuştu.Ward'ın yorumları BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un Gazze'deki çatışmayı durdurmak için İsrail ve Filistin'e acilen savaşı durdurmalarını ve müzakereye başlamaları çağrısının ardından geldi.

DİĞER PARTİLERDEN TEPKİLER GELDİ

Ward bir önceki Twitter mesajında da Batı kararını vermek zorunda - hangi tarafı tutuyor? diye yazmıştı.Diğer taraftan İşçi Partisi sözcüsü, Ward'ın yorumları ile ilgili olarak "Tüm tarafların ateşkes ve barışçıl bir çözüm için çalışması gereken bir zamanda, Liberal Demokrat milletvekilinin bu kadar rezil ve sorumsuz bir tweet atmasını insanın aklı almıyor." yorumunu yaptı.Muhafazalar Parti Başkanı Grant Shapps ise Ward'ın görevinden istifa etmesi çağrısında bulunarak söz konusu yorumları ''dehşet verici'' olarak değerlendirdi.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Robert küfür etti, Trump "IQ'su düşük"...
Kendisine küfür eden Robert De Niro'ya Twitter'dan cevap veren Trump, "Filmlerde gerçek boksörlerden...

Haberi Oku