Teknoloji:
Yorum Yap Yazdır
Apple Samsung savaşını kazanan Apple oldu

Telefon konusunda kıyasıya rekabet içerisinde bulunan ve son yıllarda çıkarttığı modeller ile ilk sıraları zorlayan iki firmanın özelikle telefon ekran kilidi açma teknolojisi konusunda kaydırma kilit açma özeliğinin patent davasının geçtiğimiz günlerde Samsung’un kazandığını açıklayan mahkemeye itiraz eden Apple mahkemeye kazanmayı başardı.

Geçtiğimiz ay tanıtılan telefonları olan iPhone 7 ve Edge 7 telefonlarında satış rakamlarını zorlayan iki firmanın gelecek zaman içerisinde yaşadığı sıkıntılar gündeme bomba gibi düşmeye devam ediyor. Özellikle son aylarda telefonlarının bataryalarında meydana gelen patlamalardan sonra büyük sıkıntılar çeken Samsung firmasının başına birde mahkeme belası geldi.

Telefon teknolojilerinde her geçen gün yeni özelliklerin tanıtımını ortaya çıkartan firmanın kaydırma kilidi konusunda Samsung’un Apple firmasına tam 110 Milyon Dolar tazminat ödeyeceği açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda yine Apple firmasına karşılık olarak kaybettiği bir davadan sonra tazminatı tırlar dolusu bozuk para ile ödeyen Samsung bu kaybettiği tazminattan sonra henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Özellikle son derece önemli özelliklerin başında gelen bu ekran kilidi konusunda patenti elinde bulunmayan Samsung’un yakın zamanda tazminatı ödemeye zorlanacak olmasından sonra sert bir açıklama yapması bekleniyor. Mecbur ödemek zorunda olduğu 110 Milyon Dolar’dan sonra bakalım Samsung’un Apple firmasına karşılık olarak nasıl bir atak yapması bekleniyor. İşte merak edilen Samsung ve Apple firmasının mahkeme dosyaları ve dava sonuçları.
 

Anahtar Kelimeler
GüncelSamsungAppleHaberlrTeknolohi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

LG K serisi uygun fiyatlar ile geliyor
Akıllı telefon piyasalarının merak edilen firmalarından olan LG yeni telefonları ile kullanıcılarının...

Haberi Oku