Dünya:
Yorum Yap Yazdır
İsrail Doğu Kudüs'ten Filistinleri Kovuyor
 İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, iki hafta  önceki kabine toplantısında konuyu gündeme getiren Netanyahu, ayrım duvarının  Batı Şeria tarafında kalan ancak Kudüs kimlikleri olduğu için şehre girip  çıkabilen Doğu Kudüs'ün Şafat Mülteci Kampı ve Kufr Akab gibi mahallelerinde  yaşayan 80 bin Filistinlinin bu haklarını ellerinden almayı önerdi. 
 
Netanyahu'nun, "Buralarda kanun uygulanamıyor. Onların ikamet  haklarını iptal etme olasılığını incelemeliyiz. Bu konunun tartışılması gerek"  dediği aktarıldı. 
 
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve  Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri  arasında bir süredir gerilim ve çatışma yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin  ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 50'yi aşarken, olaylarda 10 da İsrailli öldü. 
 
 İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında  tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi  yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim  yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor. 
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

ABD'den nükleer bombardıman uçaklarıyla...
ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı B-52 nükleer bombardıman uçaklarının, Ağustos başında tartışmalı...

Haberi Oku